Το σπάνιο ακυκλοφόρητο οκτάλεπτο Jungle Remix της συνεργασίας του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και της Γλυκερίας 32 χρόνια μετά τη δημιουργία του για πρώτη φορά στη δημοσιότητα!


1988. Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος έχει διανύσει μια τετραετία (από το 1983 που κυκλοφόρησε το “Itchika” μέχρι και το 1987 που κυκλοφόρησε το «Ιt’s all right”) στην οποία έχει χαρακτηριστεί ως ο maître της Ελληνικής Italo Disco σκηνής έχοντας υπογράψει τρία τεράστια χιτ που κυκλοφόρησαν σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, το “Lost in the night” του ίδιου, το “Talk about love” της Μarianna (Μαριάννα Ευστρατίου) και το “Fill me up” της Mandy (Μαντώ) και έχοντας κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τρία επιτυχημένα άλμπουμ:

1. “Itchika” (14C 062-71310)

2.  “Do it” (062-1700601) και

3. “It’s all right” (062-1701131)

Τα 3 άλμπουμ του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου στην ΕΜΙ

και 6 πετυχημένα maxi singles:

1. “Give Me Your Love / Loving You Is A Miracle / Ichika” (SPR 267)

2. “The Fix / Fill My Glass” (SPR 270)

3. ” Lost in the night” (SPR 286)

4. “New York” (SPR 312)

5. “Come Back” (SPR 416)

6. “Love will last forever” (SPR 397) όλα από την Ελληνική EMI.

Τα 6 Maxi Singles του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου στην EMI

To 1987 δημιούργησε το άλμπουμ σταθμό στην ιστορία της ελληνικής ποπ μουσικής, το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ της Αλέξιας το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων (άνω των 100,000 δίσκων σύμφωνα με την «Ελληνική δισκογραφία» του Πέτρου Δραγουμάνου).  Το άλμπουμ αυτό άνοιξε το δρόμο για τη νέα Ελληνική ποπ σκηνή και οι εταιρίες δίσκων άρχισαν πια να επενδύουν σε κυκλοφορίες δίσκων Ελληνικής ποπ από νέα παιδιά δημιουργώντας τα αστέρια της νέας εποχής (Μαντώ, Ευρυδίκη, Σαμπρίνα, Σοφία Αρβανίτη κλπ . Λεπτομέρειες για αυτή την αλλαγή των εταιριών και την άνθηση της νέας ελληνικής ποπ σκηνής μπορείς να δεις και στο άρθρο:

https://dilzas.net/2020/01/28/alexia-natalia

Την ίδια χρονιά υπογράφει άλλο ένα άλμπουμ το οποίο ήταν μια τεράστια επιτυχία για την Ελληνική ποπ σκηνή το «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» της Πωλίνας το οποίο ξεπέρασε τις 50,000 πωλήσεις σε δίσκους (σύμφωνα με την «Ελληνική δισκογραφία» του Πέτρου Δραγουμάνου).

Τα δύο Ελληνόφωνα άλμπουμ που υπέγραψε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και άλλαξαν την πορεία της ποπ σκηνής στην Ελλάδα το 1987

Το 1988 o Kώστας Χαριτοδιπλωμένος υπογράφει στην Ελληνική BMG και κυκλοφορεί το πρώτο Ελληνόφωνο άλμπουμ του το οποίο περιέχει αρκετές εκπλήξεις:

Το Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου που συνυπέγραφαν στιχουργικά το «Μια παλιά μερσεντές», την Αλέξια που μαζί της διασκεύασε το «Love is in the air» με τον ελληνικό τίτλο «Η αγάπη είναι παντού» και το τραγούδι που σύνδεσε την παλιά μουσική εικόνα του Κώστα με το σήμερα το «Τέρμα τα γκάζια» το οποίο ήταν ένα dance masterpiece με samples από τα τραγούδια που έχει ήδη κυκλοφορήσει στο παρελθόν με υπέροχο beat για να μπορεί να ακουστεί και χορευτεί στα club.

Το πρώτο Ελληνόφωνο άλμπουμ του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου στην BMG

Στο άλμπουμ υπάρχει και άλλη μια συνεργασία έκπληξη. Το τραγούδι «Μαρία» στο οποίο συμμετέχει η Γλυκερία η οποία έχει ήδη καθιερωθεί στην κορυφή των λαϊκών τραγουδιστριών της Ελλάδας.

Το «Μαρία» ήταν ένα τραγούδι με έντονο beat και ανατολίτικο χαρακτήρα και η φωνή της Γλυκερίας έδεσε ονειρικά με τη σύνθεση του Χαριτοδιπλωμένου.

Η επιτυχία των τραγουδιών «Ζωή και κότα» , «Λούκι», «Η αγάπη είναι παντού», «Τούρτα σοκολάτα» και «Μια Παλιά μερσεντές» δεν άφησε χώρο στο «Μαρία» να γίνει επιτυχία της εποχής (ίσως και οι διαφορετικές εταιρίες που ανήκαν οι καλλιτέχνες, το διαφορετικό στυλ τραγουδιών της Γλυκερίας και άλλοι λόγοι να αποτέλεσαν τροχοπέδη για την προβολή του τραγουδιού).

Στο πλαίσιο όμως των προηγούμενων Italo Disco κυκλοφοριών του Κώστα δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο Remix του τραγουδιού «Μαρία», το οποίο είναι ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός jungle beat και funky ήχων το οποίο κυκλοφόρησε σε ένα συλλεκτικό πια promo maxi single το οποίο διανεμήθηκε από την εταιρία σε δημοσιογράφους, ραδιόφωνα και club για να προμοτάρουν τη συνεργασία του Κώστα με τη Γλυκερία.

Το remix αυτό διαρκεί παραπάνω από 8 λεπτά και διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός international remix της εποχής (μεγάλα instrumental τμήματα ώστε να μπορούν οι dj να το μιξάρουν άνετα με άλλα κομμάτια της εποχής, αρκετά ηχητικά εφέ και έντονο beat).

To maxi single Μαρια (Long Version) που ανεπίσημα κυκλοφόρησε για το promotion της συνεργασίας του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου με τη γλυκερία

Το remix αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε επίσημη κυκλοφορία του Κώστα και υπάρχει μόνο στο συλλεκτικό maxi single της BMG (Arista – 46) το οποίο περιέχει το remix αυτό και το «Τέρμα τα γκάζια» με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ώστε να μπορούν και τα δύο να ακούγονται στα club και να μιξάρονται (να θυμίσω για τους νεότερους ότι οι djs τότε χρησιμοποιούσαν τα βινύλια για τα set τους – δεν υπήρχε η ψηφιακή εποχή ακόμα).

Η δέυτερη πλευρά του Maxi single περιείχε το “Τέρμα τα γκάζια”

Το Remix αυτό ανεβαίνει μετά από 32 χρόνια για πρώτη φορά στο YouTube στο Kosdil Channel – Dilzas Says and Shares .

Απολαύστε το;

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ:

“ΜΑΡΙΑ (LONG VERSION)”

Με το συλλεκτικό maxi single ανά χείρας:

*για τις διεθνείς κυκλοφορίες του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο

————————————————————————————-

*Εάν σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media – υπάρχουν τα σχετικά κουμπάκια για facebook και twitter παρακάτω ή απλά αντιγράψτε το url και επικολλήστε το.

Επίσης αν σάς άρεσε το άρθρο κατεβείτε κάτω κάτω στη σελίδα όπως είστε (θα δείτε αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτό) και βρείτε το γαλαζιοπράσινο κουμπί – πλαίσιο που γράφει “FOLLOW DILZAS SAYS AND SHARES” (στην παρακάτω φωτό με το τοξάκι 1) και πατήστε το να εγγραφείτε ή απλά βάλτε το email σας στο από πάνω πλαίσιο (τοξάκι 2) ώστε να έρχονται απλά ειδοποιήσεις στο e-mail σας κάθε φορά που θα σκάει νέο αρθράκι!

A! Περάστε και μια βόλτα από τα καναλάκια μου στο YouTube για μια
εγγραφή για να ενημερώνεστε για τα νέα uploads!

https://www.youtube.com/c/kosdil

https://www.youtube.com/c/KonstantinosDilzasOfficial

Μέχρι το επόμενο άρθρο, φιλιά!

kosdil

Categories: music, UncategorizedTags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: