H Αλέξια είναι η όμορφη δεύτερη φωνή που ακούγεται στο τραγούδι “Τηλεφωνητης” του Νίκου Νομικού και το αποκάλυψε η ΕΜΙ χρόνια μετά την κυκλοφορία του!


Την Αλέξια τη γνωρίσαμε σαν σόλο τραγουδίστρια το 1987 όταν μάς εντυπωσίασε με τη συμμετοχή της στη Eurovision με το τραγούδι “Άσπρο Μαύρο” με το οποίο κατέλαβε την 7η θέση.

Είχε συμμετάσχει και το 1981 στη Eurovision και πάλι εκπροσωπώντας την Κύπρο, στην πρώτη χρονιά που η Κύπρος συμμετείχε στο διαγωνισμό σαν μέλος του γκρουπ “ISLAND” του Δώρου Γεωργιάδη με το τραγούδι “ΜΟΝΙΚΑ”.

Η Αλέξια μεταξύ της Eurovision του 1981 και της Eurovision του 1987 σπούδασε στο Μπέρκλεϋ στη Βοστώνη, συμμετείχε σε συναυλίες του Τσικ Κορία σαν κύρια τραγουδίστρια, δημιούργησε μπάντες και έκανε συναυλίες στο Μανχάταν ενώ ερμήνευσε σε βινύλιο και ένα τραγούδι το “I am Siam” στο άλμπουμ “She went pop” των ” I am Siam”.

To 1987 συμμετέχει στη Eurovision και έρχεται στην Ελλάδα μετά την επιτυχία του “Άσπρο Μαύρο”.

Το 1987 λοιπόν, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα ήταν το τραγούδι “Ο τηλεφωνητής” του Νίκου Νομικού. Στο τραγούδι αυτό πάντα ξεχώριζαν τα γυναικεία φωνητικά του που το χαρακτήριζαν αλλά στο εξώφυλλο του άλμπουμ δεν αναφερόταν ποιά είναι αυτή η γυναικεία φωνή που κάνει τις δεύτερες φωνές. Το τραγούδι ανήκει στο πολύ επιτυχημένο άλμπουμ του “Ξέρω ν’ αγαπώ” (Columbia / EMI‎– 14C 062 1701541).

Στο τέλος του 1987 κυκλοφορεί το ιστορικό πρώτο άλμπουμ της Αλέξιας (Polydor‎– 835081-1) με πωλήσεις άνω των 100,000 αντιτύπων και η Αλέξια γίνεται είδωλο της νεολαίας και όχι μόνο ξαναφέρνοντας την Ελληνική ΠΟΠ μουσική σκηνή στο προσκήνιο και ανοίγοντας το δρόμο για την καριέρα πολλών τραγουδιστών στα 90s που εκπροσώπησαν την Ελληνική ΠΟΠ σκηνή.

Το 1990 που η Αλέξια ήταν the next big thing στην Ελληνική δισκογραφία η εταιρία του Νίκου Νομικού κυκλοφορεί το άλμπουμ “Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του” και εκεί οι πιο ψαγμένοι διαπιστώνουν ότι στο οπισθόφυλλο του cd αναφέρεται για πρώτη φορά ότι η Β’ φωνή ανήκει στη – σταρ πια – Αλέξια!

To 2013 η Minos Emi σε συνεργασία με τη Universal κυκλοφορούν τη συλλογή “Το τρανζιστοράκι της καρδιάς μας” στην οποία έχουν συμπεριλάβει το τραγούδι “Ο τηλεφωνητής” και το αναφέρουν ως ντουέτο του Νίκου Νομικού με την Αλέξια!!!

Το ίδιο συμβαίνει και στο Spotify σήμερα! Αν αναζητήσει κανείς το τραγούδι “Ο Τηλεφωνητής” εμφανίζεται ως ντουέτο του Νομικού με την Αλέξια!

Ψάχνοντας λίγο πιο πολύ τα metadata του τραγουδιού στις πλατφόρμες όπου έχει ανέβει διαπίστωσα οτι αυτό γίνεται γιατί στο ψηφιακό upload του τραγουδιού έχει δοθεί η παρακάτω πληροφορία από την εταιρία:

*Associated Performer, Vocals: Nikos Nomikos

*Associated Performer, Vocals: Alexia

οπότε και η Αλέξια εμφανίζεται σαν βασική ερμηνεύτρια! Αυτό έγινε από λάθος; Από εσκεμμένη προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το όνομα της Αλέξιας σαν ντουέτο στο τραγούδι για να του δώσει παραπάνω credits; Δε θα μάθουμε ποτέ.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή στα κιτάπια της Ελληνικής δισκογραφίας αυτό είναι “ντουέτο της Αλέξιας”!

Εδώ ο Νίκος Νομικός σε εμφάνισή του στην Ελληνική τηλεόραση ερμηνεύοντας το τραγούδι playback με τα χαρακτηριστικά φωνητικά της αγαπημένης μας Αλέξιας!

Extra Bonus: Το 2009 ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου εξασφάλισε τα δικαιώματα, το διασκεύασε και το κυκλοφόρησε στο άλμπουμ του “Αλλιώς” (Minos 50999 686041 2 7).

*Εάν σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media – υπάρχουν τα σχετικά κουμπάκια για facebook και twitter παρακάτω ή απλά αντιγράψτε το url και επικολλήστε το.

Επίσης αν σάς άρεσε το άρθρο κατεβείτε κάτω κάτω στη σελίδα όπως είστε (θα δείτε αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτό) και βρείτε το γαλαζιοπράσινο κουμπί – πλαίσιο που γράφει “FOLLOW DILZAS SAYS AND SHARES” (στην παρακάτω φωτό με το τοξάκι 1) και πατήστε το να εγγραφείτε ή απλά βάλτε το email σας στο από πάνω πλαίσιο (τοξάκι 2) ώστε να έρχονται απλά ειδοποιήσεις στο e-mail σας κάθε φορά που θα σκάει νέο αρθράκι!

A! Περάστε και μια βόλτα από τα καναλάκια μου στο YouTube για μια
εγγραφή για να ενημερώνεστε για τα νέα uploads!

https://www.youtube.com/c/kosdil

https://www.youtube.com/c/KonstantinosDilzasOfficial

Μέχρι το επόμενο άρθρο, φιλιά!

kosdil

Categories: covers, music, stories, UncategorizedTags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: