Η σπάνια Αγγλική Version της συμμετοχής της Λίας Βίσση στη Eurovision 1985 – “It’s too late now”


1985. Έχω πάρει το λεωφορείο και έχω πάει στο κέντρο για να κάνω βόλτα στα δισκάδικα να δώ τους νέους δίσκους. Έφηβος, με μεγάλη αγάπη στους δίσκους και η βόλτα αυτή ήταν πάντα το καλύτερό μου! Μάζευα τις  οικονομίες μου και πήγαινα στα αγαπημένα μου δισκάδικα στο κέντρο μια στο τόσο να αγοράσω δίσκους.

Ιντερνέτ και πληροφόρηση άμεση για νέες κυκλοφορίες  δεν υπήρχε. Έκανες βόλτα στα δισκάδικα και έβλεπες στα stand τις «νέες κυκλοφορίες» για να δεις τι κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αύτη την αίσθηση της αδρεναλίνης όταν ξεκίναγες να ψάχνεις στις νέες κυκλοφορίες δεν θα τη ξεχάσω ποτέ.


Ένα κολάζ με τα λογότυπα των πιο σημαντικών δισκάδικων της εποχής
Πηγή Φωτογραφίας: http://lemonostiftis.blogspot.com/

Υπήρχαν συγκεκριμένα δισκοπωλεία που αγόραζα δίσκους όπως το «Δισκάδικο της Αθηνάς» αλλά πέρναγα μια βόλτα από όλα να δω βιτρίνες.

Έτσι όταν το λεωφορείο με άφησε στο Πολυτεχνείο, εκείνο το πρωινό του 85 πέρασα πρώτα από το Music Center που βρισκόταν απέναντι από το Πολυτεχνείο. Και εκεί παθαίνω τεράστιο σοκ!

Βλέπω στη βιτρίνα του δύο 45αρια δισκάκια καινούρια τα οποία μόλις είχε κυκλοφορήσει η Ελληνική Polygram και ήταν για τις δύο επερχόμενες συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου στη Eurovision! Και ήταν δίπλα στη βιτρίνα! Το 7¨ του Τάκη Μπινιάρη με το «Μοιάζουμε» που θα ήταν η Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 1985  και το 7¨ «Το κατάλαβα αργά» της Λίας Βίσση που θα ήταν η συμμετοχή της Κύπρου!

Τα δυο σαραπενταράκια που τελικά απόκτησα εκείνη τη μέρα.
Τότε έβαζα στα δισκάκια μου και αυτοκόλλητο με αριθμό και κράταγα και αρχείο της δισκοθήκης μου σε τετράδιο (δεν είχαμε pc τότε).

Το σοκ το έπαθα γιατί οι Ελληνικές εταιρίες δίσκων δεν κυκλοφορούσαν πια στο εμπόριο μικρά δισκάκια τα οποία λάτρευα και πάντα στεναχωριόμουν που δεν είχα ζήσει την περίοδο που ήταν μόδα πριν κυκλοφορήσουν τα LP και που πήγαιναν οι μουσικόφιλοι στα δισκάδικα και ψάχνανε όχι  LP άλλα 45αράκια!

Μέτρησα τα χρήματα μου θυμάμαι και τα αγόρασα και τα δύο και ας μην είχα χρήματα να συνεχίσω τις αγορές μου (Είχα μόνο ευτυχώς για το εισιτήριο της επιστροφής και άντε για μια αγαπημένη τυρόπιτα  από το αγαπημένο μου «Μακεδονικόν» στην Ιπποκράτους – που υπάρχει ακόμα!). Ωστόσο πέρασα μια βόλτα από τα υπόλοιπα δισκοπωλεία να χαζέψω δίσκους αλλά κανένα δεν είχε φέρει αυτά τα δυο δισκάκια και μου έκανε εντύπωση τότε. Μάλιστα σε κάποιο που δε θυμάμαι τώρα ρώτησα για αυτά και μου είπαν ότι «ποιος ενδιαφέρεται πια για μικρά δισκάκια, κανείς δε θα τα πάρει, όποιος θέλει τα τραγούδια θα αγοράσει το LP του Μπινιάρη ή της Βίσση μετά το διαγωνισμό».

Παρεμπιπτόντως LP της Λίας Βίσση με το «Το κατάλαβα αργά» δεν βγήκε ποτέ στο μεταξύ ενώ ο Μπινιάρης κυκλοφόρησε ολόκληρο άλμπουμ με τον τίτλο «Μοιάζουμε».

Πήγα σπίτι και έβαλα αμέσως να ακούσω τα τραγούδια καθώς δεν υπήρχε όπως είπαμε η άμεση ενημέρωση που έχουμε τώρα, δεν υπήρχε εθνικός τελικός ώστε να ξέρουμε τα τραγούδια κλπ.

Άκουσα τα τραγούδια, μου άρεσαν πολύ και μου άρεσε που το single της Λίας Βίσση είχε και την Αγγλική εκδοχή του στο flip side με τίτλο «It’s too late” τους στίχους του οποίου έιχε γράψει ο Robert Williams.

Οι πίσω όψεις των δύο 7″ single

Ο διαγωνισμός έγινε, τα τραγούδια δεν τα πήγαν καλά και τερμάτισαν στις θέσεις 16 (η Κύπρος) και 17( η Ελλάδα).

Η εμφάνιση της Λίας Βίσση τη βραδιά της Eurovision με την Ελληνική εκδοχή του τραγουδιού της συμμετοχής, “Το κατάλαβα αργά”.

Το τραγούδι του Τάκη Μπινιάρη ακούστηκε αρκετά στην Ελλάδα σε αντίθεση με το τραγούδι της Λίας Βίσση που πέρασε δυστυχώς απαρατήρητο σχεδόν από τα Ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Χρόνια μετά και με τη δύναμη του Ιντερνέτ ανακάλυψα ότι αυτά τα δύο δισκάκια είναι πια από τα πιο σπάνια δισκάκια Ελληνικών και Κυπριακών συμμετοχών στη Eurovision και έχουν πουληθεί σε πολύ υψηλές τιμές. Μια ματιά στο site popsike.com δείχνει ότι το single της Βίσση πουλήθηκε 416 € και το single του Μπινιάρη πουλήθηκε μέχρι 160€.

Το 7″ single της Λίας Βίσση πωλήθηκε μέχρι και 430 ευρώ σύμφωνα με το site popsike!
Το 7″ single του Τάκη Μπινιάρη πωλήθηκε μέχρι και 160 ευρώ σύμφωνα με το site popsike!

To single της Βίσση θεωρείται λίγο πιο συλλεκτικό κομμάτι καθώς περιέχει και την Αγγλική version του τραγουδιού που μέχρι σήμερα δεν έχει ανέβει στο YouTube ή σε άλλη πλατφόρμα.

Από σήμερα η σπάνια αυτή εκτέλεση βρίσκεται στο κανάλι Kosdil – Dilzas Says and Shares για όλους τους φαν της Eurovision και των σπάνιων κομματιών της Ελληνικής δισκογραφίας.

Είναι από τις πιο αγαπημένες μου Αγγλικές version των Ελληνικών και Κυπριακών συμμετοχών, την αγαπώ και την ακούω χρόνια και από σήμερα που τη μοιράζομαι ελπίζω να σας αρέσει.

Η σπάνια Αγγλική Version της συμμετοχής της Κύπρου στη Eurovision 1985.

Απολαύστε το “It’s too late now” και μείνετε συντονισμένοι και για άλλα σπανιάκια που αφορούν τη Eurovision και έρχονται στο αγαπημένο μας blog.

Extra 1: Ο υποφαινόμενος με το σπάνιο δισκάκι της συμμετοχής της Κύπρου στην Eurovision 1985!

Extra 2: Η Λία Βίσση με το Γιάννη Πηλιούρη, το Στέλιο Γουλιέλμο, την Κρίνη Παφίτου και τη Νίκη Βίσση στη φωτογράφιση για το promotion της συμμετοχής.

Extra 3: Οι στίχοι του “It’s too late now” από τον Robert Williams


Another day has passed without a meaning
Since you left, I’ve had this funny feeling
My heart is dying, can’t make it all alone
I’ve tried my best to please you, but you’re gone

How can I go through another day on my own?
I can’t accept the fact that I’m alone
I feel too tired and weak to fight the stream
I need your love to give my life a meaning

I’m confused and I feel empty since you left me
I have lost all joy or meaning in my life
I’m still living with your memories all around me
But, my love, it’s too late now to start again

How can I go through another night on my own?
Feels like the end of a beautiful song
And who can tell whether I was right or wrong
Still, it makes no difference, ’cause you’re gone

I’m confused and I feel empty since you left me
I have lost all joy or meaning in my life
I’m still living with your memories all around me
But, my love, it’s too late now to start again

I’m still living with your memories all around me
But, my love, it’s too late now to start again.

Extra 4: Στην πίσω πλευρά του single υπάρχουν δύο λάθη:

Το τραγούδι αναφέρεται σαν “It’s to late now” αντί “It’s too late now” ενώ δεν αναφέρεται ο Robert Williams σαν στιχουργός!

*Εάν σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media – υπάρχουν τα σχετικά κουμπάκια για facebook και twitter παρακάτω ή απλά αντιγράψτε το url και επικολλήστε το.

Επίσης αν σάς άρεσε το άρθρο κατεβείτε κάτω κάτω στη σελίδα όπως είστε (θα δείτε αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτό) και βρείτε το γαλαζιοπράσινο κουμπί – πλαίσιο που γράφει “FOLLOW DILZAS SAYS AND SHARES” (στην παρακάτω φωτό με το τοξάκι 1) και πατήστε το να εγγραφείτε ή απλά βάλτε το email σας στο από πάνω πλαίσιο (τοξάκι 2) ώστε να έρχονται απλά ειδοποιήσεις στο e-mail σας κάθε φορά που θα σκάει νέο αρθράκι!

A! Περάστε και μια βόλτα από τα καναλάκια μου στο YouTube για μια
εγγραφή για να ενημερώνεστε για τα νέα uploads!

https://www.youtube.com/c/kosdil

https://www.youtube.com/c/KonstantinosDilzasOfficial

Φιλιά!

kosdil

Categories: eurovision, music, stories, UncategorizedTags: , , , , , , , , , ,

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: